Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αντλίες θερμότητας

Έως 80% Οικονομία στη Θέρμανση, ΧΩΡΙΣ πετρέλαιο!Οι Αντλίες Θερμότητας αποτελούν το πιο σύγχρονο και εξελιγμένο τεχνολογικά σύστημα θέρμανσης - ψύξης. Ξεχάστε το πετρέλαιο, τις ξυλόσομπες, το φυσικό αέριο, τα pellets και λύσεις που παραπέμπουν στο... παρελθόν!

Οι Αντλίες Θερμότητας Climaveneta Ιταλίας είναι ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης-ψύξης και τις εκπομπές καυσαερίων, με τη χρήση δωρεάν ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως ο αέρας, το νερό και το έδαφος. 

Απαλλάσσουν πλήρως από το πανάκριβο πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο και συνδέονται στο ήδη εγκατεστημένο δίκτυο καλοριφέρ, σε περίπτωση υφιστάμενων κτιρίων. Προσφέρουν οικονομία στην κατανάλωση έως 68%!

Σε νέα κτίρια, το σύστημα Climaveneta παρέχει ταυτόχρονα και ψύξη για το καλοκαίρι ενώ με χρήση γεωθερμίας, προσφέρει έως 80% οικονομία στην κατανάλωση.

Υποκαθιστώντας τη συμβατική πηγή θέρμανσης, που χρησιμοποιείτε, με αντλία θερμότητας νέας γενιάς Climaveneta, εξοικονομείτε μεγάλο μέρος της ετήσιας δαπάνης θέρμανσης.


Πλεονεκτήματα
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ έως 80%
 • Απλή εγκατάσταση και συντήρηση
 • Άνεση όλο το χρόνο: Θέρμανση, Ψύξη και Ζεστό νερό χρήσης
 • Αθόρυβη λειτουργία

Σχέδιο εγκατάστασης

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΒΗΤΑ
ΜΕ ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Κατάλληλες για αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου ή αερίου σε υπάρχοντα κτίρια (μοντέλο AW-HT).

Προσφέρουν οικονομία στην κατανάλωση μέχρι 68% και εξαιρετική απόδοση στη θέρμανση!
 

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
ΓΙΑ
 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ


Κατάλληλες για καινούριες κατασκευές ή μονοκατοικίες και κτίρια με διαθέσιμο περιβάλλοντα χώρο (μοντέλο BWR MTD2).
Αντικαθιστούν το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο με οικονομία μέχρι 80% και κορυφαία απόδοση σε ψύξη και θέρμανση!
ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Κατάλληλες για νέες κατασκευές και για κατοικίες / κτίρια με εγκατεστημένα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης ή τοπικές κλιματιστικές μονάδες - fan coils units (μοντέλο AWR MTD2).

Προσφέρουν οικονομία στην κατανάλωση μέχρι 68% και εξαιρετική απόδοση στη θέρμανση!

Συχνές ερωτήσεις


Η αντλία θερμότητας είναι ένα σύστημα θέρμανσης που μεταφέρει το χειμώνα τις θερμίδες από μια ψυχρή πηγή, δηλαδή τον εξωτερικό αέρα, σε μια θερμή περιοχή, δηλαδή το εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού.
Αυτή η διαδικασία γίνεται χωρίς καμία καύση.
Η βασική ιδιότητα λοιπόν αυτής της "μηχανής" είναι ότι μεταφέρει θερμότητα. Η ποσότητα ενέργειας που μεταφέρει είναι 2,5 έως 3,5 φορές περισσότερη από την ποσότητα ενέργειας που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της μεταφοράς αυτής.
Η ενέργεια που παραλαμβάνει η αντλία θερμότητας από τον εξωτερικό αέρα είναι επομένως ΔΩΡΕΑΝ.

Βεβαίως μπορούν να θερμάνουν κτίρια όλων των μεγεθών, σε τέλειο επίπεδο άνεσης, αντικαθιστώντας πλήρως τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης. Από ένα διαμέρισμα μέχρι έναν ουρανοξύστη, οι αντλίες θερμότητας είναι το ίδιο αποτελεσματικές και οικονομικές.

Οι αντλίες θερμότητας CLIMAVENETA έχουν ειδικό μοντέλο για αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου και πολλοί ιδιώτες ή επαγγελματίες πλέον προχωρούν στην αντικατάσταση για να μειώσουν τα υπέρογκα έξοδα θέρμανσης (συνέπεια των υψηλών τιμών πετρελαίου). Σε σπίτια και κτίρια με ήδη εγκατεστημένο καλοριφέρ, με ενδοδαπέδιο σύστημα ή με τοπικές τερματικές μονάδες (fan coils) αποτελούν την ιδανική λύση για δραστική μείωση στα έξοδα θέρμανσης, βελτιώνοντας παράλληλα και τα επίπεδα άνεσης. Η οικονομία στην κατανάλωση κυμαίνεται ανάμεσα σε 65% και 80%! Επίσης, οι αντλίες θερμότητας της CLIMAVENETA λειτουργούν με εξωτερική θερμοκρασία που φθάνει έως και τους -20ο C οπότε δεν χρειάζεται ούτε καν σαν βοηθητικό το πετρέλαιο.

Όλοι οι τύποι αντλιών θερμότητας Climaveneta έχουν σχεδιασθεί για να παράγουν και ζεστό νερό χρήσης, προσφέροντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων (υποκατάσταση και του θερμοσίφωνα).

Γιατί μπορούν να ρυθμίζονται και να παρέχουν νερό χαμηλότερης θερμοκρασίας που απαιτείται στα ενδοδαπέδια συστήματα, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την κατανάλωση και αυξάνοντας την απόδοση. Οι συμβατικοί λέβητες πετρελαίου είναι σχεδόν ακατάλληλοι για το ενδοδαπέδιο σύστημα.

Βεβαίως μπορείτε, καθώς οι αντλίες θερμότητας Climaveneta παράγουν θερμό νερό μέχρι και 65ο C και λειτουργούν με εξωτερική θερμοκρασία που φθάνει έως και τους -20ο C, οπότε δεν χρειάζεται ούτε καν σαν βοηθητικό το πετρέλαιο.

Ναι, το ίδιο μηχάνημα παράγει και ψύξη το καλοκαίρι αρκεί να υπάρχει εγκατάσταση fan coils (τερματικές μονάδες). Σε αυτή την περίπτωση έχουμε θέρμανση το χειμώνα, ψύξη το καλοκαίρι και ζεστό νερό χρήσης, το ιδανικό σύστημα κλιματισμού δηλαδή.

Βεβαίως και μπορείτε, αφού γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις στο σύστημα και στην εγκατάσταση.

Ναι, μπορούν να λειτουργήσουν για παραγωγή ζεστού νερού και μάλιστα με μεγάλη οικονομία, ακόμα και με εξωτερική θερμοκρασία 40°C και άνω.

Οι σύγχρονες αντλίες θερμότητας είναι τελείως αθόρυβες και το ίδιο συμβαίνει και με τα fan coils, εφόσον χρησιμοποιηθούν αντί για σώματα καλοριφέρ ή ενδοδαπέδιο.

Η αντλία θερμότητας καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο σε κάποιο εξωτερικό σημείο του κτιρίου, του κήπου ή της ταράτσας. Δεν επηρεάζει καθόλου το εσωτερικό του σπιτιού.

Η πραγματική εξοικονόμηση χρημάτων για θέρμανση σε σχέση με το πετρέλαιο είναι της τάξης του 65-80%. Με αυτά τα δεδομένα, η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης είναι της τάξης των 3 ετών και στη συνέχεια το σύνολο του οικονομικού οφέλους (65-80% των εξόδων θέρμανσης) παραμένει στην τσέπη μας.

Γιατί το πετρέλαιο και το καλοριφέρ είναι μία λύση τεχνολογίας.... του 1800 ενώ το φυσικό αέριο προσφέρει μικρότερη οικονομία. Τα πλεονεκτήματα της αντλίας θερμότητας είναι πολλαπλά : τεράστια οικονομία πάνω από 65%, ψύξη το καλοκαίρι, απλή συντήρηση, καθαρή για το αστικό περιβάλλον λύση.

Από όλες τις εναλλακτικές λύσεις του πετρελαίου, η αντλία θερμότητας είναι με διαφορά η πιο οικονομική. Η τοποθέτηση και η σύνδεση στο υφιστάμενο δίκτυο θέρμανσης είναι εύκολη και η λειτουργία και συντήρηση απλή, σε αντίθεση με άλλες λύσεις (π.χ. pellets).

Αντικατάσταση λέβητα

Για κάθε κατοικία, επαγγελματικό χώρο ή ξενοδοχείο, όλων των μεγεθών, η Climaveneta έχει το κατάλληλο μοντέλο.
Απλά και εύκολα
Ο λέβητας δεν χρειάζεται να αποξηλωθεί, καθώς η αντλία θερμότητας Climaveneta τοποθετείται μόνο σε εξωτερικό χώρο (ακάλυπτο, κήπο, βεράντα, ταράτσα), παρέχοντας αυτή από εδώ κι εμπρός ζεστό νερό στο δίκτυο θέρμανσης. Σε συνδυασμό με το υπάρχον boiler, παράγει και φθηνό ζεστό νερό χρήσης. Δεν γίνεται καμία επέμβαση στους εσωτερικούς χώρους.
Για σώματα καλοριφέρ
Εάν στο εσωτερικό του κτιρίου / κατοικίας υπάρχουν θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ) η Climavenetaδιαθέτει μοντέλο αντλίας θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών (ΗΤ) ειδικής τεχνολογίας EVI.
Για ενδοδαπέδιο ή fan coils
Ακόμα ιδανικότερη είναι η αντλία θερμότητας για αντικατάσταση λέβητα σε κτίρια / σπίτια με ενδοδαπέδιο ή fan coils, γιατί τότε παρέχεται και ψύξη για το καλοκαίρι.
Όταν έχει πολύ κρύο
Οι αντλίες θερμότητας Climaveneta είναι κορυφαίες σε κατάσταση ψύχους, αφού λειτουργούν με εξωτερική θερμοκρασία που φθάνει έως και τους -20oC, χωρίς καμία υποβοήθηση πετρελαίου ή ηλεκτρικών αντιστάσεων.
Άνεση και Οικονομία
Οι αντλίες θερμότητας είναι το πιο σύγχρονο σύστημα θέρμανσης. Προσφέρουν κορυφαία άνεση και οικονομία αφήνοντας πίσω όλες τις άλλες εναλλακτικές λύσεις: τζάκια, pellet, θερμοπομπούς, σόμπες, panel που παραπέμπουν περισσότερο... στο παρελθόν.
Αργά ή γρήγορα
Αργά ή γρήγορα, κάθε κατοικία θα εξοπλιστεί με αντλία θερμότητας, καθώς το πετρέλαιο θα συνεχίσει να ακριβαίνει με πολύ γρηγορότερο ρυθμό από το ηλεκτρικό ρεύμα. Μεγάλη τάση αντικατάστασης λεβήτων παρατηρείται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική. Μην «καίτε» λοιπόν άλλα χρήματα για αγορά πετρελαίου, επενδύστε τα καλύτερα σε μία αντλία θερμότητας που θα σας μείνει για πάντα!

AddThis Social Bookmark Button

Περιγραφή

 • Ιδανική λύση για αντικατάσταση λέβητα σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις με θερμαντικά σώματα.
 • Συμπιεστής τεχνολογίας EVI με επιπλέον έγχυση αερίου στον κύκλο συμπίεσης - θερμοκρασία νερού 65°C, χωρίς τη χρήση ηλεκτρικών αντιστάσεων.
 • Ιδιαίτερος σχεδιασμός των εναλλακτών κι “έξυπνο” λογισμικό.
 • Όρια λειτουργίας -20°C θερμοκρασία περιβάλλοντος.
 • Εξωτερική αντιστάθμιση.
 • Απλή εγκατάσταση.
Παραγωγή ζεστού νερού έως 65oC
Ενεργειακή κλάση Α
Λειτουργία μέχρι τους -20oC εξωτερική θερμοκρασία
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ
 • Θέρμανση
 • Ζεστά νερά χρήσης
 • Θέρμανση και Ζεστά νερά χρήσης


Κωνσταντίνος Γαλάνης
Ηλεκτρολόγος Θέρμοϋδραυλικός 
Τηλ: 6939-455082